Rechtskennis Domein IV

Het basisexamen Boa OV rechtskennis betreft een theorie-examen en bestaat uit 50 vragen. U heeft 90 minuten de tijd om het examen te maken. Het examen bestaat uitsluitend uit gesloten vragen. Dit betekent dat de antwoorden al gegeven zijn en u het juiste antwoord moet kiezen. U hoeft dus zelf geen antwoorden op te schrijven.
Om te slagen voor het examen, moet u 34 vragen goed beantwoorden. Er zijn geen proefexamens beschikbaar.

De modulaire examens van module 1-5 en het examen Plusmodule Boa OV bestaan uit 20 vragen. U heeft 45 minuten de tijd om het examen te maken. Het examen bestaat uitsluitend uit gesloten vragen. Dit betekent dat de antwoorden al gegeven zijn en u het juiste antwoord moet kiezen. U hoeft dus zelf geen antwoorden op te schrijven.
Om te slagen voor het examen, moet u 14 vragen goed beantwoorden. Er zijn geen proefexamens beschikbaar.

De examens zijn gebaseerd op een toetsmatrijs. Deze kunt u vinden onder de examendocumenten. De toetsmatrijs geeft algemene informatie over de toets en laat zien hoe een examen inhoudelijk is vormgegeven. U kunt in de toetsmatrijs bijvoorbeeld zien over welke onderwerpen het examen gaat, hoeveel vragen per onderwerp zullen worden gesteld in het examen (dus hoe belangrijk elk onderwerp is) en welke wet- en regelgeving u moet beheersen. 
 
Klik hier voor algemene praktische informatie over de procedure rondom uw examen.