Inschrijfprocedure en tarieven

Op alle examens die door ExTH worden afgenomen zijn de inschrijfvoorwaarden, het examenreglement en de algemene voorwaarden eX:plain van toepassing. (verwijzing naar inschrijfvoorwaarden, examenreglement en AV).

De tarieven voor de examens worden jaarlijks vastgesteld. Bekijk de huidige tarieven.

Inschrijven voor een examen kan individueel of door een groepsaanmelding via uw opleider of werkgever.


Groepsaanmeldingen

Wanneer een werkgever of opleider u aanmeldt, maken zij in Mijn ExTH een account voor u aan. Vervolgens krijgt u een e-mail met het verzoek dit account te activeren. De opleider of werkgever kan een datum voor u inplannen of u ontvangt van hen een e-mail met het verzoek zelf een datum in MijnExTH vast te leggen. Bij een groepsaanmelding ontvangt uw opleider of werkgever de factuur.

De annuleringsvoorwaarden of de voorwaarden voor het verzetten van de examendatum staan beschreven in exameninformatie voor de opleider dan wel de werkgever.


Individuele aanmelding

Een individuele aanmelding gaat niet via een opleider of werkgever. In dat geval maakt u zelf een account aan in MijnExTH, kiest u zelf een geschikte examendatum en rekent u het ingeplande examen direct af via iDeal.

Annuleren of aanpassen examendatum individuele aanmelding (betaling via iDeal)

Voor het annuleren van een gereserveerd examen geldt de volgende procedure:

  • U ontvangt de examenkosten, minus € 27,50, administratiekosten, retour als u een examen langer dan 2 weken voor de examendatum annuleert.
  • U ontvangt geen geld retour als u binnen 2 weken voor een examendatum een examen annuleert.


Annuleert u een examen om medische redenen? Dan beslist de examencommissie op basis van een ingediende verklaring van uw opleider of werkgever of de kosten van het examen worden geretourneerd. 

  • U annuleert een examenmoment langer dan 2 weken voor de examendatum via MijnExTH.
  • U annuleert een examenmoment binnen 2 weken voor examendatum door een e-mail te sturen naar  info@exth.nl


Bovenstaande procedure geldt ook voor kandidaten die hun examen willen verzetten. U annuleert dus het examen en meldt u opnieuw aan. Het verplaatsen van een examenmoment langer dan 2 weken voor het examen is kosteloos.
Verplaatsen van een examen op een ExTH-locatie naar een andere locatie in de buurt is niet mogelijk omdat daar andere kosten aan verbonden zijn.

Als u door psychische of fysieke beperkingen niet in staat bent om het reguliere examen af te leggen, kunt u een verzoek tot aanpassing aanvragen bij de examencommissie. Dit doet u voor u zich inschrijft voor het examen. Meer informatie is te vinden bij de procedure aangepaste examinering.

Let op

  • De examens worden ingepland vanaf 08.30 uur.
  • Een HTV-kandidaat kan zichzelf niet aanmelden voor één van de HTV-examens. Dit gaat altijd via de opleider.
  • Het is niet mogelijk te wisselen/ruilen van examenmoment/tijdstip. 


Herkansingen

De hierboven beschreven inschrijfprocedure geldt ook voor herexamens.