Exameneisen Boa Basisbekwaamheid

Na de aankondiging dat er een AmvB gepubliceerd zou worden in april jl. was de intentie in april deze wetswijzigingen en bepalingen na de zomer op te nemen in de examens.  Echter de AMvB is nog steeds niet gepubliceerd. Derhalve heeft de examencommissie besloten dat kandidaten per 1 oktober op de dan geldende wetgeving geëxamineerd gaan worden.

Dit betekent voor het onderdeel Rechtskennis de wijzigingen als opgenomen in de toetsmatrijs en voor G&Bt dat zij de verdachte moeten wijzen op het recht op verhoorbijstand en op de achterzijde van de bon moeten vermelden:
dat zij de verdachte hebben gewezen op verhoorbijstand (en dat onze verdachte hier geen gebruik van wil maken); dat de verdachte afzag van rechts- en verhoorbijstand.

Vanzelfsprekend moet de kandidaat desgevraagd kunnen uitleggen wat het recht op rechtsbijstand en verhoorbijstand inhoudt. Deze exameneisen zijn tot 1 januari 2018 niet cruciaal maar worden wel meegenomen in de beoordeling. Als de AmvB (die mogelijk anders bepaalt) per 1 november nog niet gepubliceerd is  zullen deze exameneisen per 1-1-2018 als cruciaal worden opgenomen.